• Inregistrare
Bun venit pe Hobbygradina Q&A, locul unde primesti raspunsuri la orice intrebare legata de gradinarit si agricultura, de la profesionisti si alti pasionati.

Oare se poate aclimatiza in gradina la Brasov un pui de kaki (Diospyros kaki)?

0 voturi

Puiul de kaki despre care vorbesc are vreo 3-4 ani, a crescut dintr-o samanta pusa in ghiveci. De cand s-a nascut si pina in zilele noastre l-am tinut iarna pe balcon si vara afara la semiumbra,  acum are cam 1,2 metri si tare mi-ar placea sa-l "dau afara" definitiv. In Italia ( ca de acolo a provenit samanta) este copacul al carui fructe se coc si se culeg tarziu, in octombrie ramane fara frunze, doar fructele atarna ca niste globuri portocalii. Sunt superbi... de frumosi si de gustosi. 

Intrebarea era, pina la urma, (ca m-a luat valul cu ridicarea in slavi a kaki-ului) cum sa fac sa-l pun in gradina si sa nu moara? Pe balcon e total dezorientat, infrunzeste de doua ori pe an, total aiurea (cel putin dupa logica mea) si  nu pare prea fericit. 

Astea sunt fructele 

 

Si asa arata pomii 

a intrebat anonim Oct 12, 2011 in categoria Pomi Fructiferi
  

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

2 Raspunsuri

0 voturi
5oHlcX , [url=http://xlblbpdgaxju.com/]xlblbpdgaxju[/url], [link=http://tumdojvsgtxk.com/]tumdojvsgtxk[/link], http://oucavhhnqran.com/
a raspuns anonim Nov 7, 2011
0 voturi

Ce sa-ti spun?! Stiu precis ca in imprejurimile Pitestiului s-a "prins" si acomodat foarte bine. Prietena mea, care are o mosiuta p'acolo a comandat si cumparat un puiet de care nu era sigura ca se va prinde, daramite sa  mai si fructifice.

Acum,zic eu asa: daca se poate dezvolta si poate fructifica in tara ca Rusia, si nu oriunde ci mai spre nord, la racorica mai multa, fireste avand grija sa fie acoperit, de ce nu si in  Brasov?! Mai stiu (din vremea cand m-am documentat, asa, usor, pentru prietena mea) ca sunt soiuri, cum este Kaki -ul californian, vare ajung sa suporte si - 38!!!!!

Asadeci: curaj! scoate-l in gradi, daca nu acum, poate la primavara wink

Asteptam vesti-povesti cat de curand !

a raspuns phlox (13,650 puncte) Nov 22, 2011
...