• Inregistrare
Bun venit pe Hobbygradina Q&A, locul unde primesti raspunsuri la orice intrebare legata de gradinarit si agricultura, de la profesionisti si alti pasionati.

cind se stropesc : vita de vie si pomii fructiferi

0 voturi
perioada de taiere -stropire la pomii fructiferi si vita-de-vie

cu ce se stropesc pomii?

cu ce se srtopeste vita-de-vie
a intrebat anonim Apr 12, 2011 in categoria Vita de vie
  

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

2 Raspunsuri

+1 vot
Salut. Daca te referi la aceasta perioada pomii fructiferi cu exceptia piersicului potzi incerca cu zeama bordeleza. Se gaseste la magazin gata preparata la plic pt 10 litrii de apa. Sincer operatiunea asta trebuia facuta acum o luna. Eu am stropit cu Dithane M 45 e un fungicid cu substanta "mancozeb" deci poti sa gasesti si altceva ce contine aceasta substanta. Am stropit pt ca am probleme cu piersicul-basicarea frunzelor, caisul si ciresul au avut ciuruirea frunzelor, prunul a avut partial monolioza etc. Fiecare cu bolile lui insa Dithane poate da randament pt o paleta larga de boli ale pomilor fructiferi. Cu atomizorul fa o baie vitei de vie si pomilor fructiferi mai intai cu zeama bordeleza si in cateva zile cu Dithane. De taiere ce sa zic, trebuia facuta de ceva timp. Perioadele de vegetatzie difera in functzie de zona unde locuiesti. Daca stai la Intorsura Buzaului nu e tarziu nici pt taiere, daca stai in Baragan ai pomii infloriti.
a raspuns Rusu (200 puncte) Apr 12, 2011
0 voturi
intaresc ce a spus rusu. tunderea pomilor si a viei trebuia deja facuta prin martie, sau chiar februarie, in functie de vreme. noi am stropit pomii cu oleocarbetox, impotriva daunatorilor si larvelor lor si dupa cateva zile cu zeama  bordeleza, impotriva fungilor. via am stropit-o doar cu zeama pana acum. de acum nu ne mai putem atinge de ea pt ca au aparut lastarii si nu e bine s-o atingi acum ca se scutura mugurii nou aparuti.
a raspuns delica (3,410 puncte) Apr 19, 2011
...